Werkwijze

stap voor stap naar herstel
Aanmelding

Wanneer je je wil aanmelden voor een behandeling of je een vraag hebt, kun je het contactformulier invullen. We nemen dan binnen 24 uur, afhankelijk van jouw voorkeur, telefonisch of per mail, contact met je op. Indien je besluit je aan te melden, vindt een korte telefonische screening plaats om na te gaan of je bij ons op de juiste plek bent. Wanneer dit het geval is en jij ook met ons in zee wil gaan, plannen we een afspraak voor een intake.

Intake

Het eerste gesprek duurt ongeveer een uur en is gericht op kennismaking, het bespreken van jouw klachten en het verzamelen van aanvullende informatie om een zo goed mogelijk beeld van jou en je achtergrond te krijgen. Daarnaast bespreken we wederzijdse verwachtingen van de therapie en formuleren we behandeldoelen. Het komt soms voor dat we hier meer dan een gesprek voor nodig hebben.

Behandeling

Bij de start van de behandeling bespreken we het voor jou op maat gemaakte behandelplan. Hierin beschrijven we een probleemanalyse waaruit een plan van aanpak voortvloeit. Wanneer we hier overeenstemming over hebben, start de behandeling. De behandeling bestaat uit therapeutische gesprekken; daarnaast maken wij soms gebruik van vragenlijsten en thuisopdrachten. Vaak is het namelijk zo dat hoe meer je thuis met de behandeling bezig bent, hoe sneller verandering op gang komt.

Behandelduur

De behandeling bestaat, afhankelijk van de aard van je problemen, uit 5 tot 12 gesprekken. In sommige gevallen maken wij de inschatting dat je meer dan 12 gesprekken nodig hebt. Indien dit het geval is, zal dit bij het opstellen van het behandelplan met je besproken worden.

Wachtlijst

Op dit moment kun je binnen twee weken bij ons terecht voor een eerste afspraak.

Neem contact op